DESPRE NOI

Oamenii din spatele proiectului

Alina & Adrian Cionca

Sunt Alina Cionca și nu am super puteri, dar sunt soție și mamă, care dețin o armă de neînvins: dragostea pentru copii și familie. Din dorința de a influența educația și mediul în care se dezvoltă copiii, în inima mea s-a născut proiectul INIMA CULORILOR! Cartea lui Zig Ziglar “Putem crește copii buni într-o lume negativă!“ m-a încurajat să cred că pot forma o echipă puternică pentru a aduce valoare în mediul educațional din Timișoara! De mai bine de șase ani, împreună cu soțul meu suntem implicați în proiecte în cadrul cărora construim locuințe, dar de anul acesta vrem să contribuim și la consolidarea căminelor familiilor care ni se vor alătura în cadrul Grădinița Inima Culorilor.

Ne dorim dezvoltarea armonioasă a copiilor pe toate planurile: cognitiv, social, emoțional și fizic.

Pe plan educațional, vom urma programa Ministerului Educației care va fi adaptată după metode internaționale ce prezintă informația într-un mod accesibil și susțin învățarea prin joacă, experimente și implicarea copiilor în lecție.

Pe plan socio-emoțional, ne propunem să contribuim la dezvoltarea inteligenței emoționale. Copilul își va însuși atât abilitatea de a denumi emoțiile pe care le simte, cât și modul sănătos în care să și le exprime. Vom încerca să cultivăm: prietenia, dărnicia, bunătatea, comunicarea, empatia, dar și ascultarea.

Pe plan fizic, vom avea ședințe de kinetoprofilaxie pentru a deprinde aptitudini fizice, de motricitate fină și grosieră și de dexteritate, specifice vârstei.

Familia este locul în care nevoi precum dragostea necondiționată, semnificația și siguranța ar trebui să fie împlinite. Ținând cont de aceasta, ne propunem să oferim părinților posibilitatea de a participa la conferințe, în cadrul cărora să fie abordate subiecte pe această temă.

SCOPUL PRINCIPAL

  • să iubim copiii și să-i încurajăm să-și valorifice potențialul;
  • să oferim un cadru în care joaca și învățarea se întrepătrund;
  • să construim o echipă pasionată și pregătită
  • să oferim un model pozitiv de comportament și de atitudine;
  • să facem echipă cu părinții pentru a avea copii fericiți;
  • să contribuim și să susținem dezvoltarea relației părinte – copil.

 

 

 

 

 

ContactEAZĂ-NE

Dacă ai întrebări, îți stăm la dispoziție. Folosește formularul alăturat pentru a ne contacta, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp.